Redan juli

Tiden går så fort. Sedan jag kom hem från resan så har livet gått i ca 250. Alla förslag jag fått har blivit uppskjutna till efter midsommar, och nu är vi där. Senaste helgerna har jag umgåtts med familj och släkt, och idag är nog första riktigt lediga dagen på nästan två månader. Dagen till ära fyller Älsa fem år. Min håriga lilla tjej börjar bli gammal. Kommer firas med mjölk till frukost.

På balkongen har växterna tagit sig riktigt bra, blomsterböna och sockerärt sträcker sig uppåt i spaljén. Nemesian blommar överdådigt med orangea blommor, nedanför njuter jag av geraniums sista lila blommor. Fin färgkontrast. Har hur många små gröna tomater som helst på gång och kryddorna ser ut att trivas. Frösådderna kommer också upp. Den enda krukan som inte ser helt nöjd ut är åkerbär, tror den lider av övergödning. Älsa brukar utse en kruka om året att gödsla lite extra i…

Salladen växer bra, men den är limegrön, så jag tror den får för lite ljus. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det problemet dock, då krukan är ganska så tom. Får nog stå ut med färgen och hoppas att det inte är något fel på smaken.

På stickfronten går det framåt. De två hemliga stickningarna är så gott som klara, lite kvar att sticka och sedan en hel massa trådar att fästa.  Igår avslutade jag en yemenväst, och en röd femtimmarskofta väntar på att matchas med en rigamössa, strumpor och vantar. Det lilla setet stickas i rött ullgarn med lila detaljer och är beställt av min svägerska för att användas i vinter. Har även ett nystan som ska bli en femtimmarströja.

I torsdags fick jag ett ryck och gick en sväng i Krämaren. Kom hem med tre stuvar och 80 cm muddväv, ett skissblock i A3-format samt en pusselmatta. Muddväven och en av stuvarna ska bli en kjol till mig i typ gravidmodell med nedviksmudd (inte gravid dock ifall någon undrar). Vad de andra stuvarna ska bli får ni se i september. Då borde jag hunnit klart.

"After" Ad Code

Leave a Reply