Ny odlingssäsong

Lång tystnad på bloggen innebär ofta att resten av livet tar en massa tid…

Förra året odlade jag på balkongen och tomaterna slog alla tidigare år och krassen stortrivdes. Alla krukor utom 3 är numera olika varianter av SIP.

Jag odlade även i en pallkrage i villaområdet intill mitt flerfamiljhusområde. Även den av SIP-typ, och indelad i 6 rutor för kvm-odling. Första sommaren blev experimentsommaren. Vi får se hur jag gör i år. Men ett är klart… Odling blir det.

I år har jag byggt en odlingshylla med belysning för förodlingarna. Jag tröttande på knökfullt skrivbord med dåligt upphängda lampor och kattrumpor i det mesta. Hittills är jag nöjd med resultatet. Just nu växer där tomater, chili och pumpor. Men snart ska även blommor och bladgrönsaker sås.

Årets upplaga av Nordiska Trädgårdar samt påföljande internetshopping resulterade i svampodling, mer chili, skinnbaggar och bokashi. Mycket planering och sortering kommer det bli innan den exakta planen för årets odling är klar.

Bokashi känns riktigt spännande och jag har äntligen gjort en beställning, efter ca 4 år av funderande. Innan sommaren kommer min jordfabrik att vara igång. Yes!

"After" Ad Code

Leave a Reply